Kurban Bayramı öncesi bıçakçılarda yoğunluk başladı
Antalya’nın Serik ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bıçakçılarda yoğunluk başladı. Özellikle el yapımı bıçakların tercih edildiği Kurban Bayramı öncesi, bıçaklar makinede inceltilip temizlenerek keskin hale getiriliyor. Jilet gibi kılı kesebilecek hale getirildikten sonra müşteriye teslim ediliyor. Kökez Mahallesi, Cumhuriyet Caddesinde hizmet veren Uysal tarım market sahibi İsmail Uysal, her türlü bütçeye göre kurban bıçakları ve aletlerinin bulunduğunu belirterek, bilemede yaptıkları işlemleri şu sözlerle anlattı: "Bıçağın ağzı kalınsa önce inceltiyoruz. Sonra moptan geçiriyoruz, çapaklarını alıyoruz. Jilet gibi kılı kazıyacak şekile getirip müşteriye teslim ediyoruz. Kurban için kesim, deri yüzme ve et doğrama bıçağını müşterilerimiz tercih ediyor. Bu sene de son haftalara doğru daha çok yoğunluk beklentimiz var. Bileme işlerimiz başladı, halkımızdan ricamız bu işi son güne bırakmamaları. Çünkü son günlerde çok yoğun oluyor. Şimdiden kurban aletlerini getirirmelerini tavsiye ederiz. El yapımı bıçaklara rağbet daha fazla. Serik’in bıçakçılıkta özel bir yeri var. İlçemizde el yapımı dövme bıçaklar, hem elimize yatkın oluyor, hem de keskinliğiyle Dünya’ya nam salmış durumda.”
Benzer Haberler
Serik’te Muhtarlardan birlik ve beraberlik mesajı
Serik Kaymakamlığı, Şehit Akkabak’ın anneannesinin evinde tamir ve bakım çalışması yaptı
Serik’te Döndü Nine’den kötü haber !
Serik’te yazlığına gelen kadını şaşkına çeviren manzara: Birkaç gün bekledik giderler mi diye gitmediler
Maskot karganın ’firari’ karga olduğu ortaya çıktı
Serik’te Yunusların balık avı
Serik’te bir insanlık hikayesi
Serik’te Cumhuriyet Bayramı Kutlandı